Chiffonjé eller sekretär är en fantastisk förvaringsmöbel med inbyggt skrivbord. Vanligtvis brukar denna modell kallas för chiffonjé eftersom den har lådor för förvaring under den utfällbara skrivskivan. Om det istället hade saknats lådor och varit ben hade det enligt definitionen varit en sekretär. Men vår erfarenhet säger oss att dessa två möbler ofta blandas ihop och förväxlas.

Denna antika möbel har förutom de tre stora lådorna ett antal mindre lådor bakom det utfällbara skrivbordet. I denna typ av möbler är det vanligt med ett eller flera lönnfack. Kanske hittar du något lönnfack i denna där det gömmer sig guld eller andra skatter. Vi har letat, men kanske har du bättre lycka än vi har haft. Vi är dock glada om ni väntar tills ni kommer hem innan ni plockar isär denna chiffonjé eller sekretär.

Hur som helst, även om inga skatter hittas, är detta en vacker möbel som pryder sin plats därhemma. Perfekt för den trångbodda som vill utnyttja utrymmet till max. Underkläderna är då nära till hands när man sitter och skriver. Pippi-entusiasten kan fylla alla lådor, och eventuella lönnfack, med krimskrams och bjuda in grannungarna på skattjakt.

Vill du titta närmare på vår chiffonjé eller sekretär?

Besök oss på Loppis i Långhult för att leta efter gömda skatter. Om det inte finns något i chiffonjén kommer du nästan säkert hitta något annat fynd till bra pris.